Transformatie winkelpand naar kantoorpand ALEX Advocaten

Een aantal maanden geleden gingen we in gesprek met Caren Schipperus van ALEX Advocaten. Ze wilde graag een winkelpand naar kantoorpand laten transformeren en van energielabel D naar A gaan. Ze gaf aan zelf onvoldoende technische kennis van de bouw te hebben om alles te overzien. Daarom koos ze voor Welling als hoofdaannemer. Mede doordat wij samenwerken met vaste partners die goed op ons ingespeeld zijn, waardoor goede communicatie en prettig samenwerken gewaarborgd blijven.

Met veel plezier hebben wij in korte tijd het winkelpand naar kantoorpand met hoge duurzaamheidsambities getransformeerd! Dat plezier kwam ook zeker door Caren als opdrachtgever. Elke dag kwam ze wel even langs op de bouwplaats en op donderdagmiddag trakteerde ze onze jongens op verse stroopwafels van de markt.

Tijdens de transformatie hebben we vorm kunnen geven aan geweldige ambities op het gebied van:

Duurzaamheid: bijdragen aan een schoner milieu door minder CO2 uit te stoten. Dit wordt mogelijk gemaakt door o.a. triple beglazing, FSC-hout, duurzame installaties, na-isolatie, en geen gasaansluiting te gebruiken.

Menselijkheid: mensen moeten zich fijn en veilig voelen. Hiervoor komen er prettig ingedeelde en duurzaam verlichte ruimtes die uitdagen en stimuleren om creatief bezig te zijn. In de achtergevel komen bovendien grote raampartijen voor een natuurlijke lichtinval.

In het kantoorpand wordt ook ruimte geboden aan niet-juristen, zoals een energiedeskundige of technisch deskundige, zodat er kruisbestuiving ontstaat. Ook transparantie in het gebouw is belangrijk. Zo zijn er zowel gesloten als open ruimtes gerealiseerd, waarbij open ruimtes aangeven dat je open staat voor overleg of het delen van waar je mee bezig bent.

De bouwfase sloot Caren af met een borrel en een bedankje voor de vaste ploeg op de werkvloer, de uitvoerder, projectleider en werkvoorbereider. Iets dat door ons zeker werd gewaardeerd!

We bedanken Caren Schipperus en ALEX advocaten voor hun vertrouwen en de fantastische samenwerking. Veel werkplezier en geluk in jullie prachtige nieuwe kantoorpand gewenst!

Plaats

Wijchen

Opdrachtgever

ALEX Advocaten
Spoorstraat 43
6602 AW Wijchen

Delen via:
Terug naar overzicht

Heeft u een vraag over dit project?

Neem contact met mij op

Koen Bos

Planontwikkelaar | Commercieel manager