‘De Kwekerij’ Doetinchem

De Gemeente Doetinchem wil graag 86 biobased woningen laten ontwikkelen in de wijk ‘De Kwekerij’. Het wordt een wijk van de toekomst waarin ontwikkelaars de uitdaging aangaan om natuurinclusief, circulair én biobased te bouwen. In samenwerking met een aantal andere partijen gaat Welling het plan ‘BuitenGewoon’ met 18 nieuwbouwwoningen realiseren.

Met BuitenGewoon willen wij laten zien, dat het verbouwen van biobased materialen een kans is voor de bouw- en vastgoedsector. De woningen zijn biobased, circulair, natuur-inclusief en zijn integraal ontworpen om de bewoner geluk en welzijn te geven. Vanuit het regioproject Samen Biobased Bouwen maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale sourcing en biogronfstoffen waarbij we onze kennis graag delen met de lokale ondernemers.

Woningen

Het totaal van 18 wooneenheden, wordt onderverdeeld in meerdere woonproducten voor verschillende doelgroepen. Een verdeling van rijwoningen in verschillende vormen, gevolgd door twee twee-kappers en twee vrijstaande woningen. Hierbij is het standpunt dat het ensemble van woningen één geheel, een familie vormt.

Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkeling? Of heeft u interesse om in een biobased woning te wonen? Inschrijven kan via Buiten Gewoon Doetichem.

Plaats

Doetinchem

Initiatiefnemer

Gemeente Doetinchem
Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem

Ontwikkelaars

Welling Bouw | onderhoud
Edisonstraat 18
6604 BV Wijchen

Piqet Development
Hoofdweg 76
7371 AK Loenen

Architecten

Orga Architect
Van Goorstraat 4
6512 ED Nijmegen

Adviseurs

BOO: Buro ontwerp & omgeving
Velperweg 157
6824 MB Arnhem

Alba Concepts
Tramkade 26
5211 VB ‘s-Hertogenbosch

Bouwvisie
DRU Industriepark
Hutteweg 28b, 7071 BV Ulft 

Delen via:
Terug naar overzicht

Heeft u een vraag over dit project?

Neem contact met mij op

Koen Bos

Planontwikkelaar | Commercieel manager