Wist u dat… Welling een eigen museum heeft?

13 nov 2019

De nostalgie van Welling herleeft in het museum ‘De Olde Werkplaats’. Het bijzondere museum is ondergebracht in de oude werkplaats van oud-directeur/eigenaar Hein Welling in Didam. De plek waar Welling zich van de jaren 30 tot de jaren 60 in vestigde.

Naast bouwmaterieel, alle denkbare gereedschappen en machines, huisvest het museum de complete kantoorinventaris door de jaren heen. Van de eerste typemachine, telex en fax tot aan telmachines en perforators aan toe. Met elk een eigen verhaal en historie. De blikvanger is een Opel Blitz, een replica van de eerste aangeschafte ‘vrachtwagen’ van het bedrijf waar de medewerkers ’s morgens en ’s avonds naar en van het werk werden vervoerd en die overdag werd gebruikt voor het afleveren van bouwmaterialen. Op de eerste verdieping van het museum bevindt zich een uitgebreid foto- en documentenarchief.

Met behulp van (gepensioneerde) medewerkers en vrijwilligers is het museum in 2007 ingericht. Begin 2009 ging het museum open voor zakelijke doeleinden zoals de ontvangst van relaties. Eén keer per maand, op dinsdag, ontvangen we hier altijd nog onze gepensioneerden en vutters en wordt er gezellig een borreltje gedronken en een kaartje gelegd!

Delen via:
Terug naar overzicht