BuitenGewoon wonen in Doetinchem

29 sep 2023

De Gemeente Doetinchem wil graag 86 biobased woningen laten ontwikkelen in de wijk ‘De Kwekerij’. Het wordt een wijk van de toekomst waarin ontwikkelaars de uitdaging aangaan om natuurinclusief, circulair én biobased te bouwen. Ook Welling deed mee aan deze inclusieve uitvraag en we zijn ontzettend trots dat wij nu met deze opdracht aan de slag mogen gaan! In samenwerking met Piqet Development, ORGA architect en Alba Concepts gaat het plan ‘BuitenGewoon’ met 18 nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden.

Van land naar pand! Dé uitspraak die voor ons als inspiratiebron diende tijdens de uitwerking van BuitenGewoon. Van oorsprong is Wijnbergen de Kwekerij en echte kwekerij van planten en bomen geweest. Met BuitenGewoon willen wij laten zien, dat het verbouwen van biobased materialen een kans is voor de bouw- en vastgoedsector. Dit door te refereren naar de historie van de plek, om er zo een nieuwe plek van betekenis aan te geven. 

De woningen zijn biobased, circulair, natuur-inclusief en zijn integraal ontworpen om de bewoner geluk en welzijn te geven. Vanuit het regioproject Samen Biobased Bouwen maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale sourcing en biogronfstoffen waarbij we onze kennis graag delen met de lokale ondernemers. Alles geïnspireerd op natuurlijke principes. Kortom, natuurlijk waar het kan en technisch waar het moet. Wij zoeken naar balans om een nieuwe (woon)cultuur te kweken in Doetinchem. 

Woningen  

Het totaal van 18 wooneenheden, wordt onderverdeeld in meerdere woonproducten voor verschillende doelgroepen. Een verdeling van rijwoningen in verschillende vormen, gevolgd door twee twee-kappers en twee vrijstaande woningen. Hierbij is het standpunt dat het ensemble van woningen één geheel, een familie vormt.

Wij kijken erg uit naar de samenwerking! Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkeling? Of heeft u interesse om in een biobased woning te wonen? Neem contact met ons op. 

BuitenGewoon

 

Team BuitenGewoon:  

Welling Bouw | onderhoud,  

Piqet Development, 

Orga Architect,  

BOO: Buro ontwerp & omgeving,  

Alba Concepts 

Bouwvisie 

Delen via:
Terug naar overzicht