Maak kennis met onze stagiair Joost!

23 nov 2023

Maak kennis met onze stagiair Joost. Hij loopt nu een aantal maanden stage bij Welling, waar hij de werkvoorbereiding ondersteund. Hij zit in zijn derde jaar HBO Bouwkunde aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Al sinds jongs af aan is hij gefascineerd door gebouwen en dat heeft hem geholpen bij zijn keuze voor zijn opleiding. “Sinds dat ik klein was vond ik het al leuk om naar grote gebouwen te kijken, nu ik de opleiding bouwkunde doe vind ik het steeds interessanter om uit te zoeken hoe een gebouw gebouwd wordt.”

Joost wilde graag stagelopen bij een bouwbedrijf met een breed scala aan werkzaamheden en een goede sfeer. “In mijn zoektocht naar bouwbedrijven kwam ik Welling tegen. Toen ben ik rond gaan vragen of mensen bekend waren met Welling en eigenlijk reageerde iedereen die het bedrijf kende gelijk heel positief. Daarnaast kreeg ik bij mijn eerste gesprek meteen het gevoel dat Welling een gezellig en professioneel bedrijf is.”

Eind Augustus 2023 is Joost gestart met zijn stage en hij heeft nog tot eind Januari. In deze periode houdt hij zich vooral bezig met de bouw van een appartementencomplex in Arnhem. “Ik zoek uit welke technische oplossingen het beste zijn en ik maak bouwtekeningen. Vooral het tekenen vind ik erg leuk om te doen. Ook vraag ik offertes aan en vergelijk ik deze. Eén dag in de week ben ik op de bouwplaats aanwezig om de uitvoerder te ondersteunen en controles uit te voeren.”

Tijdens zijn stage wordt hij begeleid door Björn wat hij als zeer fijn ervaart. “Ik kan altijd bij hem terecht voor vragen en opmerkingen. En naarmate ik meer leer krijg ik ook steeds vaker de kans om zelfstandig te werken. Hierdoor kom ik alleen maar meer uitdagingen tegen waar ik nog meer van leer.”

Of Joost een stage bij Welling zou aanbevelen aan zijn studiegenoten? “Zeker! Welling biedt een omgeving waar heel veel te leren valt. De begeleiding is erg goed en je krijgt veel verschillende uitdagingen. Dat houdt het werk spannend. Welling heeft mooie projecten en een leuk, gezellig team. Daarnaast is de sfeer binnen het bedrijf erg fijn, er is altijd ruimte voor een grapje.”

Ook stagelopen bij Welling? Er zijn regelmatig verschillende vacatures. Zit jouw vacature er niet tussen? Stuur dan een open sollicitatie!

Delen via:
Terug naar overzicht