Maak kennis met Lesi!

2 feb 2024

Maak kennis met Lesi! In 2023 heeft ze een aantal maanden stage gelopen op de HRM afdeling van Welling. 2024 is voor haar goed van start gegaan met een nieuwe baan als HR-medewerker bij Welling. Lesi is 20 jaar en heeft de Mbo-studie HRM op het Rijn en IJssel afgerond. Hoewel ze niet specifiek voor de bouwsector gekozen heeft, was ze wel heel benieuwd hoe haar stage bij Welling zou verlopen. “Ook al kreeg ik als HRM stagiaire niet rechtstreeks te maken met de bouw, toch merkte ik dat de stage totaal anders was dan dat ik tot nu toe had gedaan. Mijn eerste stage heb ik gelopen bij een Mbo-school met veel verschillende vestigingen en heel veel medewerkers. Daardoor was de HR-afdeling relatief groot. Welling daarentegen is kleiner en daardoor een stuk persoonlijker. De mensen op de werkvloer gaan makkelijk met elkaar om en hebben veel persoonlijk contact. Elke woensdag gaan we gamen in de pauze, op vrijdag bestellen we friet en overige pauzes wordt er met mooi weer vaak samen gewandeld. Het sociale aspect is hier dus superbelangrijk.”

Tijdens haar stage heeft Lesi zich vooral bezig gehouden met HR-gerelateerde taken, administratieve taken en schoolopdrachten. Ze heeft een aantal stageopdrachten van school gekregen die ze aan het einde van haar stage moet inleveren. “Tijdens mijn stage hielp ik John en Anja al regelmatig met hun werkzaamheden. Hierdoor leerde ik meer over bepaalde werkzaamheden en leerde ik snel hoe de verschillende systemen werken. Ook ben ik hierdoor veel beter geworden in het voeren van gesprekken. Dit vond ik namelijk best wel lastig voordat ik bij Welling begon. Daarnaast gaat het plannen van mijn eigen werkzaamheden mij nu veel beter af.” Nu Lesi in dienst is blijft zij John en Anja ondersteunen.

Lesi kijkt positief terug op haar stageperiode. “Ik merk dat stagiaires bij Welling goed worden behandeld en serieus worden genomen. John heeft mij en geeft mij nog steeds vrijheid en vertrouwt op mijn uitgevoerde werk. Dat geeft mij een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik voelde me niet een stagiaire, maar een medewerker. Daarom was ik ook erg blij toen mij een baan werd aangeboden.”

Ook stagelopen bij Welling? Er zijn regelmatig verschillende vacatures. Zit jouw vacature er niet tussen? Stuur dan een open sollicitatie!

Delen via:
Terug naar overzicht